Re-integratietrajecten vanuit het UWV

Zoek je hulp bij jouw re-integratie?

Dan ben je bij onze re-integratiecoaches aan het goede adres. MatchForce is al sinds 2004 actief met re-integratie en jobcoaching voor mensen vanuit de WIA, Wajong, Ziektewet en WW. De vraag van de klant staat bij ons centraal, niet de aard van de belemmering of het opleidingsniveau.

Naast het vinden van banen in loondienst hebben wij met succes meegewerkt aan de start van zelfstandige ondernemingen. Het afgelopen jaar hebben alle mensen die een ‘Naar werk’ traject bij ons gevolgd hebben een passende baan gevonden. Wil jij dat ook? Maak dan kennis met een van onze re-integratiecoaches en bel 085 002 75 66

Het UWV kent een aantal re-integratietrajecten waarvoor wij als erkend leverancier ingeschakeld worden, zoals:

  1. Modulaire re-integratiediensten
  2. Werkfit maken
  3. Naar werk

Over elk traject zullen we hieronder een korte uitleg geven wat het inhoudt. Wanneer je vragen hebt of iets wil overleggen, bel ons op 085 002 75 66 of mail naar: info@matchforce.nl

 

1. Modulaire re-integratiediensten

De Modulaire dienstverlening van het UWV is speciaal bedoeld voor mensen met een WIA, Wajong of Ziektewet-uitkering.

Binnen de Modulaire re-integratiediensten bieden wij de volgende trajecten aan:

       Participatie interventiede eerste stap op de re-integratieladder. Wij helpen je om weer vooruit te durven kijken, in beweging te komen en bieden je een toekomstperspectief.

       Bevorderen maatschappelijke deelname; wij motiveren je om weer onder de mensen te komen, activiteiten te ontplooien, te doen waar jij gelukkig van wordt.

       Begeleiding bij scholing; wij ondersteunen je bij het maken van een goede planning en helpen je om de discipline op te brengen die nodig is om de lessen te volgen en je huiswerk te maken.

 

2. Werkfit maken

De re-integratiedienst ‘Werkfit maken’ is een traject dat bedoeld is voor mensen met een arbeidsbeperking die al lange tijd niet aan het werk zijn geweest. Wij begeleiden deze mensen om zich voor te bereiden op de volgende stap in hun re-integratie. Dit kan bijvoorbeeld een traject ‘Naar werk’ zijn, maar ook het volgen van een opleiding. 

Ben jij een van hen? Lees dan verder hoe we jou stap voor stap ‘fit’ maken om te kunnen starten met jouw droombaan.

De stappen die wij veelal zetten – maar het blijft maatwerk – zijn o.a. het afnemen van een test om jouw interesses en competenties in kaart te brengen waardoor jouw kansen op de arbeidsmarkt inzichtelijk worden, het optimaliseren van jouw presentatie (zoals curriculum vitae, voorbereiden op een gesprek met een werkgever e.d.) en het zonodig verbeteren van jouw werknemersvaardigheden. Onze coaches streven ernaar om een gevonden beroepsrichting eerst nog aan de praktijk te toetsen. Dit is mogelijk met een korte stage, werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk. Door op deze manier aan het werk te gaan, waarbij het belangrijk is om geen werkdruk te ervaren, kunnen we samen bepalen of het werk bij jou en je belemmering(en) past.

Aan het eind van dit traject zal dan duidelijk zijn welke vervolgstappen er nog nodig zijn om in de door jouw gekozen beroepsrichting aan de slag te gaan.

 

3. Naar werk

Een traject ‘Naar werk’ is net als een speurtocht naar een verborgen schat! We gaan samen op zoek naar de perfecte baan voor jou. Dit traject wordt ingezet na het afronden van een ‘Werkfit maken’ traject of een opleiding, of als je eraan toe bent om direct aan de slag te gaan. Het ‘Naar werk’ traject is net als de eerder genoemde trajecten speciaal gericht op mensen met een arbeidsbeperking.

 

Stel jouw vraag over re-integratie aan MatchForce

Heb je vragen of wil je meer informatie over re-integratie? Neem dan contact met ons op.

Re-integratie Leiden