Klanten

Bij Frans kon ik mezelf zijn en vond ik begrip.

Vijf jaar geleden werd ik werkloos vanuit een verantwoordelijke fulltime baan waarmee ik me sterk identificeerde. Ik was al gedeeltelijk arbeidsongeschikt en de vijftig gepasseerd. Met een academische achtergrond en best veel ervaring en nog altijd bereid om mij volledig in te zetten, dacht ik wel weer aan de slag te komen. Maar dat lukte niet. Het Uwv bood me een WerkFit-traject aan. Een kennis bracht me vervolgens in contact met Frans Oostrum van MatchForce, met wie ik direct een goed contact had en met wie het Uwv meteen instemde.

Tijdens het traject wordt altijd bekeken wat je nodig hebt om aan het werk te kunnen gaan. En hoe je dat kunt bereiken. Bij Frans kon ik mezelf zijn en vond ik begrip. Hij hield het luchtig.

Frans hield mij een spiegel voor. Langzamerhand ben ik anders naar mijn oude werk gaan kijken. Ik had lang op mijn tenen moeten lopen en ik zou ook nu nog niet meteen aan het werk kunnen. Zijn advies was om out-of-the-box iets nieuws te bedenken. Om weer aan een werkomgeving te wennen en om in het ritme te komen leek hem vrijwilligerswerk het verstandigst om mee te beginnen. Toen dat eenmaal duidelijk was, kon ik tot mijn eigen verbazing mijn achtergrond werkelijk achter mij laten en iets kiezen wat mij gewoon leuk leek. Ik heb vrijwilligerswerk gezocht en gevonden in de recreatieve sector. Het Uwv keurde dat goed. Heel wat anders, maar het pakte goed uit en ik draai weer mee. De volgende stap is betaald werk, ik denk aan iets waar ik hart voor kan hebben, maar waarbij ik ruimte hou voor andere dingen. Daarbij kan ik nog steeds op MatchForce terugvallen.

Door het traject en door Frans Oostrum ben ik anders naar werk gaan kijken en tot het inzicht gekomen dat wat een “goede baan” wordt genoemd niet het allerbelangrijkste is. Door zijn begeleiding ben ik zinvol en plezierig aan het werk, natuurlijk als opstap naar een betaalde baan.

Anoniem

Frans heeft mij zelfvertrouwen gegeven.

Ik kwam met een burn-out thuis te zitten. Overspannen geraakt door mijn onzekerheid,
schoot snel in de paniek, dacht altijd ver vooruit en er moest altijd van alles van mezelf.
Het UWV raadde mij aan om een re-integratietraject te volgen en had mij aangemeld bij
MatchForce. Bij het eerste gesprek had ik meteen een klik met Frans.

Eerst een traject Werkfit maken en dan pas werk zoeken, en dat alles op mijn tempo.
Ik kan Frans altijd bellen of appen, hij staat altijd voor mij klaar om me te helpen.
Frans heeft mij geleerd om niet meer door te draven en naar banen te zoeken die bij mij
passen.

Het traject heeft mij meer zelfvertrouwen opgeleverd en mij letterlijk fit gemaakt voor de
volgende stap: een betaalde baan.

Jacqueline

Frans gaf mij handige tips die ik in de praktijk kon toepassen.

Ik wilde graag aan het werk blijven, maar wist dat ik nog wel wat hulp kon gebruiken. Mijn oude coach kwam haar afspraken niet na. Daar was ik op een gegeven moment wel klaar mee, dus schakelde ik UWV in, op zoek naar een alternatief. Niet veel later kwam ik in contact met MatchForce en daarna is het snel gegaan.

Terugkijkend heeft de jobcoaching mij veel opgeleverd, MatchForce bevalt mij heel goed. Frans Oostrum, mijn coach, kan ik altijd bellen of appen als ik ergens mee zit. Eens per week spreken we af om bij te praten.

Ik werk in een supermarkt, wat soms een beetje druk en chaotisch is. Dankzij de hulp van mijn coach leerde ik daar beter mee om te gaan. Frans gaf mij handige tips die ik in de praktijk kon toepassen. Aan zijn hulp heb ik dus veel gehad. Inmiddels heb ik een vast contract, waar ik erg blij mee ben!

Nanko

Mijn coach heeft mij een beter gevoel en zelfvertrouwen gegeven.

In 2009 ben ik wegens een reorganisatie en herstel van een auto-ongeval zonder werk komen te zitten.

Ik heb daarna meerder re-integratietrajecten gevolgd, maar allemaal niet succesvol waardoor ik er alleen voor stond.

Toen het UWV weer een re-integratietraject aanbood en alle nieuwe regels uitlegde, voelde ik me erg onzeker over het traject. Ik kreeg 6 namen van re-integratiebedrijven door van het UWV en ging daarmee aan de slag.

Ik heb de sites bekeken en gelezen wat zij over zichzelf beschrijven, MatchForce sprong er meteen uit. Ik kreeg bedenktijd, maar na een gesprek met mijn man ben ik met MatchForce in zee gegaan.

Mijn coach stelde voor om eerst een traject “Werkfit maken” te volgen (brengt o.a. in kaart welke functies bij mijn mogelijkheden passen, ook functies waar ik zelf niet aan zou denken) i.p.v. het traject “Naar werk” wat het UWV had voorgesteld. Na hun toestemming zijn we gestart met het traject.

Vlak daarvoor ontving ik de uitslag van mijn herkeuring: 100% arbeidsongeschikt tot herkeuring in 2018, omdat er geen functies voorkomen die passen bij mijn mogelijkheden. Eis was wel dat ik doorging met het re-integratietraject. Na een gesprek met mijn coach zijn we zeer gemotiveerd op zoek gegaan naar functies waar ik op zou kunnen solliciteren.

Na het afnemen van de FITtest (onderdeel van het traject) bleek in navolging van het UWV dat er geen functies te vinden zijn die bij mijn mogelijkheden passen. Na overleg met UWV is het traject voortijdig afgesloten, weliswaar succesvol omdat het vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis wat ik al jaren met veel plezier doe: lerares (jeugd) EHBO + verlening van eerste hulp bij evenementen, op dit moment het hoogst haalbare is voor mij.

Ondanks het feit dat ik geen betaalde baan heb gevonden, heeft mijn coach mij een beter gevoel en zelfvertrouwen gegeven. Want na al die jaren alleen vechten voor een betaalde baan en steeds te falen, is mij nu duidelijk dat het niet aan mij ligt.

Astrid Adriaansen-van Gils
gilsassie@ziggo.nl

Vanwege de flexibiliteit en snelheid van handelen koos ik voor MatchForce.

Mijn achtergrond: ik ben MS-patiënt en met name vermoeidheid is een belangrijke klacht. In de eerste maanden van 2016 was ik werkloos. Ik merkte dat solliciteren mij heel veel energie kostte. Daarop heb ik mij 20 mei ziekgemeld en heb ik de arts van het UWV gezegd, dat ik slechts 4 uur per dag kan werken.

Van de re-integratiecoach van het UWV kreeg ik 3 namen van bedrijven op die mij konden helpen met re-integratie. Vanwege flexibiliteit en snelheid van handelen is dat MatchForce geworden.

Frans Oostrum heeft mij duidelijk uitgelegd, wat de stappen binnen een re-integratietraject inhielden: eerst werkfit worden (kan ik 4 uur per dag werken?) en vervolgens aan de slag.

Via mijn eigen netwerk had ik snel een werkplek gevonden, waar ik nog steeds aan het werk ben tot wederzijdse tevredenheid!

De opstart via MatchForce ging heel snel (daar had ik behoefte aan) en het vinden van een werkplek gelukkig ook!

Harold Loerakker
loerakkerhfj@zonnet.nl