Ervaringen

Getoonde betrokkenheid kwam op mij als echt gemeend over

Ik vond het prettig om begeleid te worden door MatchtForce. De gevoerde gesprekken waren voor mij zinvol daar er niet alleen goed geluisterd werd naar mij, maar ook dat er adequaat gereageerd werd op mijn vraag/probleem/situatie.

Sterk punt vond ik ook de altijd snelle reactie op telefoontjes, mails en apps. De getoonde betrokkenheid kwam op mij als echt gemeend over.

Carla Krommenhoek

Ik ging eigenlijk altijd enthousiast en met een hoofd vol nieuwe ideeën weer naar huis

“De coaching van Frans heeft mij uitgedaagd na te denken over wat ik nog wèl kan. Ik heb kunnen onderzoeken hoe belastbaar ik ben aan de hand van een mooi creatief project.

Frans zette mij regelmatig aan het denken; ik ging eigenlijk altijd enthousiast en met een hoofd vol nieuwe ideeën weer naar huis. Daarnaast heb ik veel aan de adviezen die hij gaf om mijn tijd en grenzen af te bakenen.”

Manon H.

Onze samenwerking met Joany van Matchforce is altijd prima bevallen

“Wij hebben een deelneemster gehad die coaching nodig had, problemen werden direct opgepakt en Joany is altijd snel te bereiken.

Onze samenwerking met Joany van Matchforce is altijd prima bevallen.

Wij willen Joany bedanken voor de fijne samenwerking.”

Door de begeleiding van Joany durf ik steeds wat meer en ben ik zelfstandiger geworden

“Via het UWV kwam ik in contact met MatchForce, waarna ik kennis heb gemaakt met Joany Oostrum. Vanaf het eerste moment hadden we een fijne klik, het voelde direct vertrouwd. Haar enthousiasme toverde elke keer een lach op mijn gezicht, ook op de momenten dat ik het heel moeilijk had.

Samen hebben we twee verschillende trajecten van het UWV doorlopen. Namelijk een Modulair traject (Bevorderen maatschappelijke deelname) en het Werkfit maken traject. Tijdens deze trajecten is duidelijk geworden dat vrijwilligerswerk voor mij het hoogst haalbare is.

Ik had een behoorlijke afstand tot de arbeidsmarkt en structuur nodig wat betreft mijn daginvulling. Ik startte als vrijwilliger bij Paardencoach aan Zee. Daar heb ik gewerkt aan mijn werknemersvaardigheden en geleerd om wat meer structuur in mijn dag te krijgen. Ik heb daar een fijne tijd gehad, vond het heel leuk om met de dieren te werken, maar na een jaar was het tijd voor een andere uitdaging en vond ik een fijne plek bij Topaz als gastheer.

Toen het Werkfit maken traject ten einde liep, wist ik dat de coaching met Joany zou stoppen, dat gaf mij geen fijn gevoel, want ik liep nog tegen verschillende zaken aan. Joany heeft ervaring als ambulant begeleider en bood aan om samen met mij te kijken naar ondersteuning via de WMO.

We hebben de aanvraag ingediend bij de gemeente en niet lang daarna is de beschikking toegekend. Dus momenteel word ik nog steeds een keer per week ondersteund door Joany om structuur in mijn leven te behouden.

Ik waardeer heel erg de betrokkenheid van MatchForce, daardoor heb ik mooie stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling en doe dat nog steeds. De coaching geeft mij een veilig gevoel, alleen lukt het nog niet helemaal, maar door de begeleiding van Joany durf ik steeds wat meer en ben ik zelfstandiger geworden. In de afgelopen jaren heb ik angsten kunnen overwinnen en kijk ik met een positief gevoel naar de toekomst.

Tijdens het verlof van Joany ben ik begeleid door Stacey, dat liep toen vloeiend over. Ondanks dat dat een moeilijke periode voor mij was. We hebben een warme overdracht gehad en daardoor heb ik tijdens Joany haar afwezigheid toch hele goede begeleiding gehad.”

Peter Hofland

Dankzij de re-integratie trajecten met Frans en Joany heb ik mijn roeping gevonden

“In 2020 ben ik gestart met een modulair traject bij Frans. De coaching van Frans heb ik als zeer prettig ervaren. Ik had vanaf de start een behoorlijke lichamelijke beperking. Frans dacht met mij mee en ik ben op zijn aanraden naar de fysiotherapeut gegaan. Dit is voor mij heel goed geweest. Daarnaast was hij een luisterend oor en ik kon echt mijn verhaal kwijt.

Tijdens het ‘Werkfit maken’ traject en het ‘Naar werk’ traject ben ik gecoacht door Joany. Zij was voor mij ook een luisterend oor. Voor zowel privé als werk gerelateerde problemen kon ik bij haar terecht. We hebben samen een goed spoor gevonden. We zijn gestart met vrijwilligerswerk bij het WoonZorgcentra Haaglanden; waar ik iemand persoonlijk begeleidde en daarnaast ondersteuning bood bij de allerlei activiteiten. Het werken met ouderen beviel mij zo goed dat we tijdens het ‘Naar werk’ traject in deze richting verder zijn gaan zoeken.

Dankzij de trajecten met Frans en Joany heb ik mijn roeping gevonden. Sinds juli 2022 werk ik als Woonzorgassistent bij Florence. Ik ga met veel plezier dagelijks naar mijn werk.”

Monique Noorlander

Gesprekken met Frouke hielpen me steeds een stapje verder

“Via het UWV ben ik terechtgekomen bij MatchForce. Na een kennismakingsgesprek met Frouke voelde ik een prettige klik. De gesprekken met Frouke hielpen me steeds een stapje verder in mijn proces. Ze voelt goed aan waar het werkelijk om draait. Soms was dit confronterend op een prettige manier.

Het zette me altijd aan het denken waardoor ik beter heb geleerd om dingen los te laten en hoe ik meer bij mezelf kan blijven. Ik heb Frouke leren kennen als een warme vrouw met een persoonlijke benadering.”

Sabine

Ik had niet kunnen bedenken dat ik door de hulp van Joany zover ben gekomen

Ik heb in de afgelopen jaren verschillende dingen geprobeerd, studies, werk en uiteindelijk bleek alles te zwaar in combinatie met mijn aandoening. Ik wilde wel graag aan de slag, maar ik wist niet waar ik moest beginnen. Mijn vader heeft MatchForce gevonden op het internet en contact opgenomen met hen. Kort daarna volgde een kennismakingsgesprek bij mij thuis met Joany.

We hadden een heel fijn gesprek het voelde vertrouwd en er was direct een klik. Samen hebben we onderzocht wat past bij mijn belastbaarheid. Al gauw bleek dat de detailhandel te zijn, samen gingen we Den Haag in langs de winkels vragen of er mogelijkheden waren voor een werkervaringsplaats. Dit hebben we gevonden bij Xenos, zij waren direct heel positief ik kon aan de slag als verkoopmedewerker in de winkel mét aanpassingen. Na 3 maanden werkervaringsplaats heb ik arbeidscontract gekregen.

Twee jaar geleden had ik niet kunnen bedenken dat ik aan het werk zou zijn, door de hulp van Joany ben ik zover gekomen. Ik heb geleerd dat ik meer kan dan ik van tevoren dacht en ik op mijzelf mag vertrouwen. Ik ben blij dat mijn vader destijds contact heeft gezocht met MatchForce en kan een traject iedereen aanraden.”

M.S.

We zijn op zoek gegaan naar wat voor werk er past bij mij. En met succes!

“Via het UWV kwam ik in contact met Joany van MatchForce. Vanaf het eerste moment had ik een goede klik met Joany, ze is een jonge vrouw maar weet wel waar ze het over heeft. Ze was altijd heel duidelijk in welke stappen we gingen doorlopen. Dit heb ik als heel prettig ervaren.

Samen zijn we gestart met het vinden van passend vrijwilligerswerk, dit is voor mij de eerste stap geweest in de re-integratie. Ik ben vanaf de start van het traject tot nu gegroeid als mens.

Ik heb mezelf opnieuw leren kennen en daar sta ik zelf nog versteld van. Vanuit het vrijwilligerswerk zijn we op zoek gegaan naar wat voor werk er passend is voor mij. En met succes.

Inmiddels werk ik sinds september 2022 bij Sodexo, een drukke maar leuke baan. De komende maanden blijf ik begeleid worden door MatchForce door middel van jobcoaching, op deze manier blijf ik groeien. Ook op mijn leeftijd is het belangrijk om te blijven groeien en jezelf beter te leren kennen.”

Cliënt bekend bij MatchForce

Prettige ervaring van een werkgever: “Al met al zeer tevreden”

“Onze samenwerking met Matchforce is bijzonder prettig.

Joany is betrokken, houdt goed contact met mij als werkgever evenals met onze werknemer. Als het wat stroever gaat op werk springt ze hier goed op in en zorgt dat de begeleiding intensiveert.  Al met al zeer tevreden.”

Kasper Richmond
EasyFiets - Sustainable Urban Rides in Leiden

Tijdens dit traject heb ik geleerd om mijn horizon te verbreden

“Ik vond de samenwerking met Joany hartstikke leuk, de gesprekken waren open en gezellig en ik kon te allen tijde mezelf zijn. Door de hulp van Joany heb ik nu leuk vrijwilligerswerk gevonden bij Ipse de Bruggen. Ik heb nog nooit gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking, maar ik ben blij dat ik hier nu werk want ik heb het ontzettend naar mijn zin. Tijdens dit traject heb ik geleerd om mijn horizon te verbreden en verder te kijken dan de ervaringen die ik in het verleden heb opgedaan.”

Sjaak van der Gaag

Ook heeft Frouke haptonomie ingezet. Alles bij elkaar heeft haar jobcoaching geleid tot 100% herstel

“Ik werk bij de Gemeente Den Haag als Managementondersteuner en zat in een re-integratieproces. Mijn werkgever heeft jobcoaching ingeschakeld om dat proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.
Zo ben ik in contact gekomen met Frouke, een kalme, betrokken en zeer professionele coach, waar ik heel veel aan gehad heb.

Frouke heeft mij gezien en gehoord en heeft het proces in stappen begeleid. Er hebben coachingsgesprekken plaatsgevonden, 3-gesprekken met mijn leidinggevende en ook heeft Frouke haptonomie toegepast. Dit alles heeft geleid tot een 100% herstel. Hier ben ik echt dankbaar voor. Ik voel mij goed en kijk uit naar mijn volgende klus.

Ik heb van Frouke geleerd dat ik mij niet moet focussen op de buitenwereld, maar meer naar binnen moet gaan. Dat helpt mij in mijn kracht te komen.
Kortom, ik heb de samenwerking als fantastisch ervaren!”

R. M.

Dankzij Frouke heb ik lef gevonden en ben ik begonnen aan een nieuwe uitdaging

“Vanaf mijn 18de ben ik gediagnosticeerd met ADHD en een jaar later ben ik in de Wajong-regeling terecht gekomen omdat ik het moeilijk vond om banen en studies vast te houden.

Met behulp van een aantal jobcoaches in het verleden ben ik uiteindelijk aan het werk gegaan bij Kruidvat. Ik voelde mij hier vanaf het begin niet op mijn plek, maar heb nooit geprobeerd om een andere baan te zoeken omdat ik het gevoel had dat er niks meer in zat voor mij. Mijn situatie voelde uitzichtloos.

Na 6 jaar gewerkt te hebben bij Kruidvat ben ik begonnen met een eigen bedrijfje (Een super toffe foodtruck!). Dit ben ik gestart naast mijn werkzaamheden bij Kruidvat. Om hierbij hulp te krijgen heb ik contact opgenomen met het UWV, die mij weer hebben verwezen naar Frouke van Matchforce.

Ik voelde mij vanaf het begin ontzettend op mijn gemak bij mijn coach Frouke. Er werd minder gekeken naar wat ik niet kon, en meer gekeken naar waar ik wel goed in ben. Ik kreeg snel meer zelfvertrouwen bij het opstarten van mijn nieuwe bedrijfje en langzamerhand ben ik ook anders naar mijn werk bij Kruidvat gaan kijken. Frouke hield echt een spiegel voor. Ik kwam tot het inzicht dat ik lange tijd bang ben geweest om te falen en daardoor niet snel iets nieuws aandurfde.

Dankzij Frouke heb ik het lef gevonden om te stoppen met mijn oude baan waar ik niet meer gelukkig was en ben ik begonnen aan een nieuwe uitdaging met een baan die beter aansluit op mijn niveau. Ik ben hier heel erg blij mee!”

Harm uit Leiden

Bij Frans kon ik mezelf zijn en vond ik begrip. Door zijn begeleiding ben ik zinvol en plezierig aan het werk

“Vijf jaar geleden werd ik werkloos vanuit een verantwoordelijke fulltime baan waarmee ik me sterk identificeerde. Ik was al gedeeltelijk arbeidsongeschikt en de vijftig gepasseerd. Met een academische achtergrond en best veel ervaring en nog altijd bereid om mij volledig in te zetten, dacht ik wel weer aan de slag te komen. Maar dat lukte niet. Het UWV bood me een ‘WerkFit’ traject aan. Een kennis bracht me vervolgens in contact met Frans Oostrum van MatchForce, met wie ik direct een goed contact had en met wie het UWV meteen instemde.

Tijdens het traject wordt altijd bekeken wat je nodig hebt om aan het werk te kunnen gaan. En hoe je dat kunt bereiken. Bij Frans kon ik mezelf zijn en vond ik begrip. Hij hield het luchtig.

Frans hield mij een spiegel voor. Langzamerhand ben ik anders naar mijn oude werk gaan kijken. Ik had lang op mijn tenen moeten lopen en ik zou ook nu nog niet meteen aan het werk kunnen. Zijn advies was om out-of-the-box iets nieuws te bedenken. Om weer aan een werkomgeving te wennen en om in het ritme te komen leek hem vrijwilligerswerk het verstandigst om mee te beginnen. Toen dat eenmaal duidelijk was, kon ik tot mijn eigen verbazing mijn achtergrond werkelijk achter mij laten en iets kiezen wat mij gewoon leuk leek. Ik heb vrijwilligerswerk gezocht en gevonden in de recreatieve sector. Het UWV keurde dat goed. Heel wat anders, maar het pakte goed uit en ik draai weer mee. De volgende stap is betaald werk, ik denk aan iets waar ik hart voor kan hebben, maar waarbij ik ruimte hou voor andere dingen. Daarbij kan ik nog steeds op MatchForce terugvallen.

Door het traject en door Frans Oostrum ben ik anders naar werk gaan kijken en tot het inzicht gekomen dat wat een “goede baan” wordt genoemd niet het allerbelangrijkste is. Door zijn begeleiding ben ik zinvol en plezierig aan het werk, natuurlijk als opstap naar een betaalde baan.”

Cliënt bekend bij MatchForce

Door de hulp van Joany kreeg ik inzicht en durfde ik weer te dromen over een toekomst

“Ik heb het traject als iets heel fijns ervaren, Joany heeft mij heel goed geholpen om in mezelf te blijven geloven. Door al haar hulp is mijn zelfvertrouwen sterker geworden en durf ik nu op mijn eigen instinct te vertrouwen.

Het traject heeft mij heel veel bijgeleerd over mezelf, maar ook vooral ervoor gezorgd dat ik weer zin kreeg om iets te gaan ondernemen in mijn leven.

Door de hulp van Joany kreeg ik inzicht en durfde ik weer te dromen over een toekomst. We hebben er samen alles aan gedaan om goed te kijken wat er echt bij mij past en wat niet! En dat heeft ervoor gezorgd dat ik nu heel sterk in mijn schoenen sta.”

N. Nandpersad

Met de hulp van Frans heb ik een baan gevonden en daar ben ik heel blij mee

“Ik ben begeleid door Frans. Hij is aardig, eerlijk en oprecht. Ik kon alles met hem bespreken. Samen hebben we mijn CV geschreven en gekeken naar het werk dat ik zou willen doen. Dat waren gezellige en goede gesprekken. 

Met de hulp van Frans heb ik een baan gevonden bij Ipse de Bruggen, een fijne werkgever en hele leuke collega’s. Ben ik heel blij mee!”

Carolien

Joany is oprecht geïnteresseerd en positief. Dat maakt het moeizame traject naar werk aangenamer

“Vanaf het eerste moment dat ik met Joany kennis maakte, viel mij op dat zij een oprechte interesse en positiviteit liet zien. Dat maakt een gesprek, waarbij het toch vaak over een moeizaam traject gaat, een stuk aangenamer. Joany denkt mee, draagt ideeën aan en komt ook met mogelijke leads naar potentiële banen.

Het succes op een nieuwe baan was in mijn geval niet makkelijk, omdat dit vaak bemoeilijkt werd door een fysieke beperking van mij. Werkgevers blijken in veel gevallen het begrip inclusiviteit niet helemaal te begrijpen. Joany bleef in de gesprekken oprecht positief.

Ik ben ervan overtuigd dat velen daarbij ontzettend geholpen zullen zijn en ook zullen worden.”

Marcel Kamsteeg

Solliciteren vond ik lastig, maar de jobcoaching van Matchforce heeft tot een fantastisch resultaat geleid

“Via de gemeente kwam ik in contact met MatchForce. Op dat moment had ik het moeilijk, mijn situatie voelde uitzichtloos en ik was de hoop op het vinden van een baan een beetje verloren.

Solliciteren vond ik lastig, ik was erg zenuwachtig en kwam daardoor tijdens sollicitatiegesprekken niet goed uit de verf. Met behulp van de jobcoaches van MatchForce ging dat veel beter. Wees jezelf, zeiden ze. Laat zien wie je bent en vertrouw in je eigen kunnen.

Samen met de MatchForce coaches ging ik aan de slag en kreeg weer hoop. Ze waren heel begaan met mij, gingen mee naar afspraken, gaven advies en keken waar mijn kansen lagen. Van die begeleiding heb ik veel geleerd. Ik ben ontzettend dankbaar voor hun hulp, want het heeft tot een fantastisch resultaat geleid. Ik werk als etage-assistent op het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heb het erg naar mijn zin!”

Natacha Eyenga

Frouke liet me vrij in wat ik wilde en vroeg naar mijn wensen en behoeften

“Nadat ik mijn studie literatuur aan de universiteit had afgerond, vroeg UWV of ik hulp wilde bij het vinden van een baan. Ik had stage gelopen bij een grote uitgeverij, maar het was lastig een vast contract te krijgen.

Ook het reizen viel mij zwaar, en ik vond het niet fijn om de hele dag achter de computer te zitten. Ik wist niet goed wat ik wilde, had een hoop ideeën maar kon de knoop niet doorhakken.

Ik heb een tijdje overwogen een boekenwinkel te beginnen. Daar kwam een hoop bij kijken: Kamer van Koophandel, pand huren, dat soort dingen.

Toen kwam er een vacature voorbij van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In het begin was ik sceptisch en vroeg mij af: is dit wel iets voor mij? Frouke heeft me uiteindelijk overgehaald, daar ben ik haar heel dankbaar voor.

In het begin wist ik niet goed wat ik ervan moest verwachten. Ben begonnen als administratief medewerker, had leuke collega’s en sindsdien opgeklommen tot kwartiermaker, een functie waarin ik nieuwe mensen inwerk en handleidingen schrijf, samen met een inspecteur.

Frouke liet me vrij in wat ik wilde en vroeg naar mijn wensen en behoeften. Ik sprong soms van het ene idee naar het andere, dat moet lastig voor haar zijn geweest. Maar ze luisterde goed en was het gehele traject heel behulpzaam.”

F.J.

Ervaring van een werkgever: “Voor iedereen een plek!”

“Met heel veel plezier werk ik samen met Joany van Matchforce. Nadat een deelnemer bij ons een coachingstraject volgde om meer in zijn kracht te komen, is hij als vrijwilliger blijven werken op Stal Paradiso. We hebben een win-win-win situatie gecreëerd. Op zijn initiatief is een werkplek ontstaan en wordt hij begeleid door Matchforce om de draad nog verder op te pakken en in de toekomst naar betaald werk te gaan bewegen. Joany is een zorgvuldige, respectvolle en flexibele jobcoach. Het is fijn om met haar te werken en regelmatig contact te hebben. Zo kunnen wij met elkaar het proces van de deelnemer optimaal laten verlopen. Daarnaast heb ik natuurlijk gewoon veel geluk om zulke fijne mensen op mijn erf te hebben die ook iets wezenlijks voor mij en de paarden betekenen.”

Mirjam Rutten
Paardencoach aan Zee

Ik heb altijd het gevoel dat MatchForce aan mijn kant staat

“MatchForce staat al een tijdje met raad en daad voor mij paraat. Het ging met mij toen echt nog niet zo goed en gelukkig zagen zij dat vaak beter dan ik zelf. Al die tijd heeft MatchForce mij met gevoel en realisme begeleid.

Met name de laatste anderhalf jaar is mijn herstel steeds sneller gegaan. Gedurende die tijd (en nog steeds) heeft Joany mij altijd weten te motiveren, op te beuren of een schop onder de kont weten te geven wanneer dat nodig was. Nou ja, bijna altijd. Ik ben soms best hardnekkig.

Het is heel fijn om zo’n buffer te hebben tussen jezelf en een ietwat bureaucratische instantie als het UWV. Ik heb altijd het gevoel gehad dat MatchForce (Joany) aan mijn kant staat!”

MvdV

Het contact was direct heel prettig en ik ben weer optimistisch over de toekomst

“Via UWV kwam ik met MatchForce in contact. Dat voelde meteen prettig. Eerst een kennismakingsgesprek met Frans, die een duidelijk verhaal had. Daarna een traject met Joany, die heel behulpzaam was en op een fijne manier communiceert.

Over MatchForce heb ik enkel positieve dingen te zeggen! Ik kreeg hulp en advies bij het schrijven van sollicitatiebrieven, het verbeteren van mijn cv en tips over het voeren van een sollicitatiegesprek. Ik ben optimistisch over de toekomst!”

Zdenko Kesic

De begeleiding heeft mij meer zelfvertrouwen opgeleverd en mij letterlijk fit gemaakt voor de volgende stap: een betaalde baan

“Ik kwam met een burn-out thuis te zitten. Overspannen geraakt door mijn onzekerheid, schoot snel in de paniek, dacht altijd ver vooruit en er moest altijd van alles van mezelf. Het UWV raadde mij aan om een re-integratietraject te volgen en had mij aangemeld bij MatchForce. Bij het eerste gesprek had ik meteen een klik met Frans.

Eerst een traject ‘Werkfit maken’ en dan pas werk zoeken, en dat alles op mijn tempo. Ik kan Frans altijd bellen of appen, hij staat altijd voor mij klaar om me te helpen. Frans heeft mij geleerd om niet meer door te draven en naar banen te zoeken die bij mij passen.

Het traject heeft mij meer zelfvertrouwen opgeleverd en mij letterlijk fit gemaakt voor de volgende stap: een betaalde baan.”

Jacqueline

Toen mijn vorige werkgever failliet dreigde te gaan, ondervond ik veel stress. Uiteindelijk heb ik geen dag zonder baan gezeten

“Met het vorige re-integratiebedrijf liep het niet lekker, maar over de begeleiding van Frouke ben ik heel tevreden!

Hoe ik haar zou omschrijven? Vriendelijk, zachtaardig en doelgericht. Ze wist precies waar mijn problemen lagen. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd niet te ver vooruit te denken, alles op z’n tijd.

Veel begeleiding had ik niet nodig, maar toen mijn vorige werkgever failliet dreigde te gaan, ondervond ik veel stress van die situatie. Nadat ik Frouke om advies had gevraagd, stond ze meteen voor mij klaar. Samen gingen we op zoek naar een oplossing. Uiteindelijk heb ik geen dag zonder baan gezeten, want inmiddels werk ik als monteur voor een leverancier van apparaten voor preventief oogonderzoek.”

S. J.

Ervaring van samenwerkingspartner: ook van klanten verneem ik dat er bij MatchForce met veel positieve energie gewerkt wordt

“Met veel plezier werk ik reeds een aantal jaren samen met Frans Oostrum van MatchForce. Wij hebben onze expertise op het gebied van arbeidsre-integratie en revalidatie gedeeld ten behoeve van de vele mensen die terug wilden keren naar een werkplek. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat ik de samenwerking en communicatie altijd als zeer prettig en professioneel heb ervaren.

Van klanten heb ik altijd vernomen dat er bij MatchForce een luisterend oor is en dat er met veel positieve energie gewerkt wordt naar een goede oplossing. Ik kan organisaties de samenwerking met MatchForce dan ook van harte aanbevelen.”

Drs. D.M. Keesenberg
Corpus Mentis, Centrum Fysiotherapie & Wetenschap te Leiden

De samenwerking met MatchForce raad ik iedereen aan. Het heeft geleid tot een baan die echt bij mij past

“Via UWV kwam ik in contact met MatchForce en vanaf de eerste kennismaking had ik er meteen vertrouwen in. Dat was voor een groot deel te danken aan de aanpak mijn jobcoach. Ze begreep mijn situatie, kon zich in mij verplaatsen en dacht met mij mee. Ik voelde vanaf het eerste moment dat het goed ging komen.

Het vinden van werk ging snel. Een aantal maanden na de start van mijn traject werd ik aangenomen bij het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam, als gastvrouw voor kankerpatiënten in dagbehandeling.

Ik kijk dan ook zeer positief terug op de samenwerking en zou MatchForce aan iedereen aanraden. Het heeft geleid tot een baan die echt bij mij past. Ik heb altijd in de zorg gewerkt, in diverse ziekenhuizen en de thuiszorg, dus deze functie sluit goed aan op mijn ervaring.

Aan de begeleiding van MatchForce heb ik veel gehad. We hebben nog steeds contact, ik kan altijd een berichtje sturen en zij informeren ook regelmatig naar de stand van zaken.”

L.K.

Frans gaf mij handige tips die ik in de praktijk kon toepassen

“Ik wilde graag aan het werk blijven, maar wist dat ik nog wel wat hulp kon gebruiken. Mijn oude coach kwam haar afspraken niet na. Daar was ik op een gegeven moment wel klaar mee, dus schakelde ik UWV in, op zoek naar een alternatief. Niet veel later kwam ik in contact met MatchForce en daarna is het snel gegaan.

Terugkijkend heeft de jobcoaching mij veel opgeleverd, MatchForce bevalt mij heel goed. Frans Oostrum, mijn coach, kan ik altijd bellen of appen als ik ergens mee zit. Eens per week spreken we af om bij te praten.

Ik werk in een supermarkt, wat soms een beetje druk en chaotisch is. Dankzij de hulp van mijn coach leerde ik daar beter mee om te gaan. Frans gaf mij handige tips die ik in de praktijk kon toepassen. Aan zijn hulp heb ik dus veel gehad. Inmiddels heb ik een vast contract, waar ik erg blij mee ben!”

Nanko

Mijn coach heeft mij een beter gevoel en zelfvertrouwen gegeven

“In 2009 ben ik wegens een reorganisatie en herstel van een auto-ongeval zonder werk komen te zitten. Ik heb daarna meerder re-integratietrajecten gevolgd, maar allemaal niet succesvol waardoor ik er alleen voor stond. Toen het UWV weer een re-integratietraject aanbood en alle nieuwe regels uitlegde, voelde ik me erg onzeker over het traject. Ik kreeg 6 namen van re-integratiebedrijven door van het UWV en ging daarmee aan de slag.

Ik heb de sites bekeken en gelezen wat zij over zichzelf beschrijven, MatchForce sprong er meteen uit. Ik kreeg bedenktijd, maar na een gesprek met mijn man ben ik met MatchForce in zee gegaan.

Mijn coach stelde voor om eerst een traject ‘Werkfit maken”’te volgen (brengt o.a. in kaart welke functies bij mijn mogelijkheden passen, ook functies waar ik zelf niet aan zou denken) i.p.v. het traject ‘Naar werk’ wat het UWV had voorgesteld. Na hun toestemming zijn we gestart met het traject.

Vlak daarvoor ontving ik de uitslag van mijn herkeuring: 100% arbeidsongeschikt tot herkeuring in 2018, omdat er geen functies voorkomen die passen bij mijn mogelijkheden. Eis was wel dat ik doorging met het re-integratietraject. Na een gesprek met mijn coach zijn we zeer gemotiveerd op zoek gegaan naar functies waar ik op zou kunnen solliciteren.

Na het afnemen van de FITtest (onderdeel van het traject) bleek in navolging van het UWV dat er geen functies te vinden zijn die bij mijn mogelijkheden passen. Na overleg met UWV is het traject voortijdig afgesloten, weliswaar succesvol omdat het vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis wat ik al jaren met veel plezier doe: lerares (jeugd) EHBO + verlening van eerste hulp bij evenementen, op dit moment het hoogst haalbare is voor mij.

Ondanks het feit dat ik geen betaalde baan heb gevonden, heeft mijn coach mij een beter gevoel en zelfvertrouwen gegeven. Want na al die jaren alleen vechten voor een betaalde baan en steeds te falen, is mij nu duidelijk dat het niet aan mij ligt.”

Astrid Adriaansen-van Gils

Vanwege de flexibiliteit en snelheid van handelen koos ik voor MatchForce.

“Mijn achtergrond: ik ben MS-patiënt en met name vermoeidheid is een belangrijke klacht. In de eerste maanden van 2016 was ik werkloos. Ik merkte dat solliciteren mij heel veel energie kostte. Daarop heb ik mij 20 mei ziekgemeld en heb ik de arts van het UWV gezegd, dat ik slechts 4 uur per dag kan werken.

Van de re-integratiecoach van het UWV kreeg ik 3 namen van bedrijven op die mij konden helpen met re-integratie. Vanwege flexibiliteit en snelheid van handelen is dat MatchForce geworden.

Frans Oostrum heeft mij duidelijk uitgelegd, wat de stappen binnen een re-integratietraject inhielden: eerst werkfit worden (kan ik 4 uur per dag werken?) en vervolgens aan de slag.

Via mijn eigen netwerk had ik snel een werkplek gevonden, waar ik nog steeds aan het werk ben tot wederzijdse tevredenheid!

De opstart via MatchForce ging heel snel (daar had ik behoefte aan) en het vinden van een werkplek gelukkig ook!”

Harold Loerakker

Over MatchForce ben ik positief. Aardige mensen, behulpzaam ook. Ze doen hun best voor je!

“De belangrijkste les die ik heb geleerd? Doorzetten!

Mijn vorige baan paste na een tijdje niet zo goed meer bij mij. Toen heb ik via MatchForce een cursus gevolgd bij One2Train. Inmiddels werk ik voor de overheid, als inspecteur en medewerker toezicht. Dat bevalt heel goed.”

Frank van Woerden