Ervaringen

Frouke liet me vrij in wat ik wilde en vroeg naar mijn wensen en behoeften

Nadat ik mijn studie literatuur aan de universiteit had afgerond, vroeg UWV of ik hulp wilde bij het vinden van een baan. Ik had stage gelopen bij een grote uitgeverij, maar het was lastig een vast contract te krijgen.

Ook het reizen viel mij zwaar, en ik vond het niet fijn om de hele dag achter de computer te zitten. Ik wist niet goed wat ik wilde, had een hoop ideeën maar kon de knoop niet doorhakken.

Ik heb een tijdje overwogen een boekenwinkel te beginnen. Daar kwam een hoop bij kijken: Kamer van Koophandel, pand huren, dat soort dingen.

Toen kwam er een vacature voorbij van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In het begin was ik sceptisch en vroeg mij af: is dit wel iets voor mij? Frouke heeft me uiteindelijk overgehaald, daar ben ik haar heel dankbaar voor.

In het begin wist ik niet goed wat ik ervan moest verwachten. Ben begonnen als administratief medewerker, had leuke collega’s en sindsdien opgeklommen tot kwartiermaker, een functie waarin ik nieuwe mensen inwerk en handleidingen schrijf, samen met een inspecteur.

Frouke liet me vrij in wat ik wilde en vroeg naar mijn wensen en behoeften. Ik sprong soms van het ene idee naar het andere, dat moet lastig voor haar zijn geweest. Maar ze luisterde goed en was het gehele traject heel behulpzaam.

F.J.

Joany heeft mij altijd weten te motiveren

MatchForce staat al sinds 2016 met raad en daad voor mij paraat. Het ging met mij toen echt nog niet zo goed en gelukkig zagen zij dat vaak beter dan ik zelf. Al die tijd heeft MatchForce mij met gevoel en realisme begeleid.

Met name de laatste anderhalf jaar is mijn herstel steeds sneller gegaan. Gedurende die tijd (en nog steeds) heeft Joany mij altijd weten te motiveren, op te beuren of een schop onder de kont weten te geven wanneer dat nodig was. Nou ja, bijna altijd. Ik ben soms best hardnekkig. Het is heel fijn om zo’n buffer te hebben tussen jezelf en een ietwat bureaucratische instantie als het UWV. Ik heb altijd het gevoel gehad dat MatchForce (Joany) aan mijn kant staat!

MvdV

Voor iedereen een plek!

Met heel veel plezier werk ik samen met Joany van Matchforce. Nadat een deelnemer bij ons een coachingstraject volgde om meer in zijn kracht te komen, is hij als vrijwilliger blijven werken op Stal Paradiso. We hebben een win-win-win situatie gecreëerd. Op zijn initiatief is een werkplek ontstaan en wordt hij begeleid door Matchforce om de draad nog verder op te pakken en in de toekomst naar betaald werk te gaan bewegen. Joany is een zorgvuldige, respectvolle en flexibele jobcoach. Het is fijn om met haar te werken en regelmatig contact te hebben. Zo kunnen wij met elkaar het proces van de deelnemer optimaal laten verlopen. Daarnaast heb ik natuurlijk gewoon veel geluk om zulke fijne mensen op mijn erf te hebben die ook iets wezenlijks voor mij en de paarden betekenen.

Mirjam Rutten
Paardencoach aan Zee

Joany was heel behulpzaam.

“Via UWV kwam ik met MatchForce in contact. Dat voelde meteen prettig. Eerst een kennismakingsgesprek met Frans, die een duidelijk verhaal had. Daarna een traject met Joany, die heel behulpzaam was en op een fijne manier communiceert. Over MatchForce heb ik enkel positieve dingen te zeggen! Ik kreeg hulp en advies bij het schrijven van sollicitatiebrieven, het verbeteren van mijn cv en tips over het voeren van een sollicitatiegesprek. Ik ben optimistisch over de toekomst!”

Zdenko Kesic

Over MatchForce ben ik positief. Aardige mensen, behulpzaam ook. Ze doen hun best voor je!

De belangrijkste les die ik heb geleerd? Doorzetten! Mijn vorige baan paste na een tijdje niet zo goed meer bij mij. Toen heb ik via MatchForce een cursus gevolgd bij One2Train. Inmiddels werk ik voor de overheid, als inspecteur en medewerker toezicht. Dat bevalt heel goed.

Frank van Woerden

Klanttevredenheidsonderzoek ‘Werkfit maken’ en ‘Naar werk’

In de periode april 2018 t/m december 2019 doorliepen diverse cliënten van MatchForce de re-integratie-diensten ‘Werkfit maken’ en ‘Naar werk’ en hebben deze gewaardeerd met een 7,7(WF) en een 8,2(NW).

Hoe kijken zij terug op hun traject en wat spreekt onze klanten aan in onze dienstverlening? 

“Mijn jobcoach gaf me het gevoel volledig achter mij te staan zonder druk uit te oefenen. Ze dacht met me mee en bood mogelijkheden om de drempels zo laag mogelijk te houden.”

“Reny houdt zich altijd netjes aan de gemaakte afspraken, doet meer dan afgesproken. Doet uiterste best en heeft hart voor cliënt. Zonder haar was ik niet zo ver gekomen als nu.”

“Heel goed overleg. Kon alles met begeleidster bespreken. Heeft uiterste best gedaan om werk te vinden.”

“Goed geholpen met school kiezen en een stageplek en verder kijken voor vervolgopleiding.

“De heer Oostrum is een vakkundige jobcoach en heeft een goed inlevingsvermogen. Ik voelde me gehoord en gerespecteerd. Hij dacht met me mee, maar gaf ook opbouwende kritiek. Zodoende gaf dat een “veilig gevoel” in mijn gevoelige situatie!”

“De aanpak van mijn werkcoach gaf mij weer kracht en heeft mij aangemoedigd niet op te geven.”

“Mijn jobcoach was erg lief, ze toonde begrip, snapte wat ik allemaal heb doorstaan, ik heb veel van haar geleerd.”

“Frouke stond altijd voor me klaar, per mail en telefonisch. Ze is ook mee geweest naar de sollicitatiegesprekken! Vond ik fijn! Geholpen op het eind met invullen van UWV-gegevens.” 

“Altijd paraat om te helpen. Doelgericht, probleemoplossend.” 

“Prettig en persoonlijk contact. Traject afgestemd op mijn behoefte.”

“Geholpen zoals ik geholpen wilde worden.”

“Frouke van Rijn was heel vriendelijk en ondersteunend. Ik ben haar ook nog steeds erg dankbaar hoe ze mij bij een eerder werkverband (als jobcoach ook) geholpen heeft. Sindsdien heeft ze mij geholpen met het solliciteren bij diverse bedrijven, wat
ik erg op prijs stel en vanuit mijn positie goed kon gebruiken.”

 “Mijn contactpersoon heeft gedurende het hele traject altijd bijdrages geleverd die van toegevoegde waarde bleken te zijn. Meer kan ik niet wensen.”

 “Inzichten verkregen die ik nog niet had. Mijn contactpersoon was aardig, begripvol en meedenkend.”

“Persoonlijke aandacht gekregen. Er werd rekening gehouden met mij als persoon.”

“De hulp en ondersteuning van Frouke van Rijn heeft mij ook enorm op weg geholpen en meer moed gegeven om zelfstandig te solliciteren.”

“Ook na het vinden van een baan, begeleiding gekregen. Zodat er geen terugval zou plaats vinden.”

“Het was een fijne samenwerking.”

Rapportage Klanttevredenheidsonderzoek ‘Werkfit maken en ‘Naar werk’
Veldwerk Optimaal BV ’s-Hertogenbosch

Hoi! Mijn naam is Harm, 31 jaar en ik kom uit Leiden.

Vanaf mijn 18de ben ik gediagnosticeerd met ADHD en een jaar later ben ik in de Wajong-regeling terecht gekomen omdat ik het moeilijk vond om banen en studies vast te houden.

Met behulp van een aantal jobcoaches in het verleden ben ik uiteindelijk aan het werk gegaan bij Kruidvat. Ik voelde mij hier vanaf het begin niet op mijn plek, maar heb nooit geprobeerd om een andere baan te zoeken omdat ik het gevoel had dat er niks meer in zat voor mij. Mijn situatie voelde uitzichtloos.

Na 6 jaar gewerkt te hebben bij Kruidvat ben ik begonnen met een eigen bedrijfje (Een super toffe foodtruck!). Dit ben ik gestart naast mijn werkzaamheden bij Kruidvat. Om hierbij hulp te krijgen heb ik contact opgenomen met het UWV, die mij weer hebben verwezen naar Frouke van Matchforce.

Ik voelde mij vanaf het begin ontzettend op mijn gemak bij mijn coach Frouke. Er werd minder gekeken naar wat ik niet kon, en meer gekeken naar waar ik wel goed in ben. Ik kreeg snel meer zelfvertrouwen bij het opstarten van mijn nieuwe bedrijfje en langzamerhand ben ik ook anders naar mijn werk bij
Kruidvat gaan kijken. Frouke hield echt een spiegel voor. Ik kwam tot het inzicht dat ik lange tijd bang ben geweest om te falen en daardoor niet snel iets nieuws aandurfde.

Dankzij Frouke heb ik het lef gevonden om te stoppen met mijn oude baan waar ik niet meer gelukkig was en ben ik begonnen aan een nieuwe uitdaging met een baan die beter aansluit op mijn niveau. Ik ben hier heel erg blij mee!

Ik heb een baan gevonden bij Ipse de Bruggen!

Ik ben begeleid door Frans. Hij is aardig, eerlijk en oprecht. Ik kon alles met hem bespreken. Samen hebben we mijn CV geschreven en gekeken naar het werk dat ik zou willen doen. Dat waren gezellige en goede gesprekken. 

Met de hulp van Frans heb ik een baan gevonden bij Ipse de Bruggen, een fijne werkgever en hele leuke collega’s. Ben ik heel blij mee!

Carolien

Over de begeleiding van Frouke ben ik heel tevreden.

Met het vorige re-integratiebedrijf liep het niet lekker, maar over de begeleiding van Frouke ben ik heel tevreden! Hoe ik haar zou omschrijven? Vriendelijk, zachtaardig en doelgericht. Ze wist precies waar mijn problemen lagen. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd niet te ver vooruit te denken, alles op z’n tijd.

Veel begeleiding had ik niet nodig, maar toen mijn vorige werkgever failliet dreigde te gaan, ondervond ik veel stress van die situatie. Nadat ik Frouke om advies had gevraagd, stond ze meteen voor mij klaar. Samen gingen we op zoek naar een oplossing. Uiteindelijk heb ik geen dag zonder baan gezeten, want inmiddels werk ik als monteur voor een leverancier van apparaten voor preventief oogonderzoek.

S. J.

De hulp van Reny, Frouke en Frans heeft tot een fantastisch resultaat geleid.

Via de gemeente kwam ik in contact met MatchForce. Op dat moment had ik het moeilijk, mijn situatie voelde uitzichtloos en ik was de hoop op het vinden van een baan een beetje verloren. Solliciteren vond ik lastig, ik was erg zenuwachtig en kwam daardoor tijdens sollicitatiegesprekken niet goed uit de verf. Met behulp van de jobcoaches van MatchForce ging dat veel beter. Wees jezelf, zeiden ze. Laat zien wie je bent en vertrouw in je eigen kunnen. Samen met Reny, Frouke en Frans ging ik aan de slag en kreeg weer hoop. Ze waren heel begaan met mij, gingen mee naar afspraken, gaven advies en keken waar mijn kansen lagen. Van die begeleiding heb ik veel geleerd. Ik ben ontzettend dankbaar voor hun hulp, want het heeft tot een fantastisch resultaat geleid. Ik werk als etage-assistent op het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heb het erg naar mijn zin!

Natacha Eyenga

Een prettige en professionele samenwerking.

Met veel plezier werk ik reeds een aantal jaren samen met Frans Oostrum van MatchForce. Wij hebben onze expertise op het gebied van arbeidsre-integratie en revalidatie gedeeld ten behoeve van de vele mensen die terug wilden keren naar een werkplek. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat ik de samenwerking en communicatie altijd als zeer prettig en professioneel heb ervaren. Van klanten heb ik altijd vernomen dat er bij MatchForce een luisterend oor is en dat er met veel positieve energie gewerkt wordt naar een goede oplossing. Ik kan organisaties de samenwerking met MatchForce dan ook van harte aanbevelen.

Drs. D.M. Keesenberg
Corpus Mentis, Centrum Fysiotherapie & Wetenschap te Leiden

Reny begreep mijn situatie kon zich in mij verplaatsen en dacht met mij mee.

Via UWV kwam ik in contact met MatchForce en vanaf de eerste kennismaking had ik er meteen vertrouwen in. Dat was voor een groot deel te danken aan de aanpak van Reny, mijn jobcoach. Ze begreep mijn situatie, kon zich in mij verplaatsen en dacht met mij mee. Ik voelde vanaf het eerste moment dat het ging goedkomen.

Het vinden van werk ging snel. Een aantal maanden na de start van mijn traject werd ik aangenomen bij het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam, als gastvrouw voor kankerpatiënten in dagbehandeling.

Ik kijk dan ook zeer positief terug op de samenwerking en zou MatchForce aan iedereen aanraden. Het heeft geleid tot een baan die echt bij mij past. Ik heb altijd in de zorg gewerkt, in diverse ziekenhuizen en de thuiszorg, dus deze functie sluit goed aan op mijn ervaring.

Aan de begeleiding van Reny heb ik veel gehad. We hebben nog steeds contact, ik kan haar altijd een berichtje sturen en zij informeert ook regelmatig naar de stand van zaken.

L. K.-P.

Bij Frans kon ik mezelf zijn en vond ik begrip.

Vijf jaar geleden werd ik werkloos vanuit een verantwoordelijke fulltime baan waarmee ik me sterk identificeerde. Ik was al gedeeltelijk arbeidsongeschikt en de vijftig gepasseerd. Met een academische achtergrond en best veel ervaring en nog altijd bereid om mij volledig in te zetten, dacht ik wel weer aan de slag te komen. Maar dat lukte niet. Het Uwv bood me een WerkFit-traject aan. Een kennis bracht me vervolgens in contact met Frans Oostrum van MatchForce, met wie ik direct een goed contact had en met wie het Uwv meteen instemde.

Tijdens het traject wordt altijd bekeken wat je nodig hebt om aan het werk te kunnen gaan. En hoe je dat kunt bereiken. Bij Frans kon ik mezelf zijn en vond ik begrip. Hij hield het luchtig.

Frans hield mij een spiegel voor. Langzamerhand ben ik anders naar mijn oude werk gaan kijken. Ik had lang op mijn tenen moeten lopen en ik zou ook nu nog niet meteen aan het werk kunnen. Zijn advies was om out-of-the-box iets nieuws te bedenken. Om weer aan een werkomgeving te wennen en om in het ritme te komen leek hem vrijwilligerswerk het verstandigst om mee te beginnen. Toen dat eenmaal duidelijk was, kon ik tot mijn eigen verbazing mijn achtergrond werkelijk achter mij laten en iets kiezen wat mij gewoon leuk leek. Ik heb vrijwilligerswerk gezocht en gevonden in de recreatieve sector. Het Uwv keurde dat goed. Heel wat anders, maar het pakte goed uit en ik draai weer mee. De volgende stap is betaald werk, ik denk aan iets waar ik hart voor kan hebben, maar waarbij ik ruimte hou voor andere dingen. Daarbij kan ik nog steeds op MatchForce terugvallen.

Door het traject en door Frans Oostrum ben ik anders naar werk gaan kijken en tot het inzicht gekomen dat wat een “goede baan” wordt genoemd niet het allerbelangrijkste is. Door zijn begeleiding ben ik zinvol en plezierig aan het werk, natuurlijk als opstap naar een betaalde baan.

Anoniem

Frans heeft mij zelfvertrouwen gegeven.

Ik kwam met een burn-out thuis te zitten. Overspannen geraakt door mijn onzekerheid, schoot snel in de paniek, dacht altijd ver vooruit en er moest altijd van alles van mezelf. Het UWV raadde mij aan om een re-integratietraject te volgen en had mij aangemeld bij MatchForce. Bij het eerste gesprek had ik meteen een klik met Frans.

Eerst een traject Werkfit maken en dan pas werk zoeken, en dat alles op mijn tempo. Ik kan Frans altijd bellen of appen, hij staat altijd voor mij klaar om me te helpen. Frans heeft mij geleerd om niet meer door te draven en naar banen te zoeken die bij mij passen.

Het traject heeft mij meer zelfvertrouwen opgeleverd en mij letterlijk fit gemaakt voor de volgende stap: een betaalde baan.

Jacqueline

Frans gaf mij handige tips die ik in de praktijk kon toepassen.

Ik wilde graag aan het werk blijven, maar wist dat ik nog wel wat hulp kon gebruiken. Mijn oude coach kwam haar afspraken niet na. Daar was ik op een gegeven moment wel klaar mee, dus schakelde ik UWV in, op zoek naar een alternatief. Niet veel later kwam ik in contact met MatchForce en daarna is het snel gegaan.

Terugkijkend heeft de jobcoaching mij veel opgeleverd, MatchForce bevalt mij heel goed. Frans Oostrum, mijn coach, kan ik altijd bellen of appen als ik ergens mee zit. Eens per week spreken we af om bij te praten.

Ik werk in een supermarkt, wat soms een beetje druk en chaotisch is. Dankzij de hulp van mijn coach leerde ik daar beter mee om te gaan. Frans gaf mij handige tips die ik in de praktijk kon toepassen. Aan zijn hulp heb ik dus veel gehad. Inmiddels heb ik een vast contract, waar ik erg blij mee ben!

Nanko

Mijn coach heeft mij een beter gevoel en zelfvertrouwen gegeven.

In 2009 ben ik wegens een reorganisatie en herstel van een auto-ongeval zonder werk komen te zitten.

Ik heb daarna meerder re-integratietrajecten gevolgd, maar allemaal niet succesvol waardoor ik er alleen voor stond.

Toen het UWV weer een re-integratietraject aanbood en alle nieuwe regels uitlegde, voelde ik me erg onzeker over het traject. Ik kreeg 6 namen van re-integratiebedrijven door van het UWV en ging daarmee aan de slag.

Ik heb de sites bekeken en gelezen wat zij over zichzelf beschrijven, MatchForce sprong er meteen uit. Ik kreeg bedenktijd, maar na een gesprek met mijn man ben ik met MatchForce in zee gegaan.

Mijn coach stelde voor om eerst een traject “Werkfit maken” te volgen (brengt o.a. in kaart welke functies bij mijn mogelijkheden passen, ook functies waar ik zelf niet aan zou denken) i.p.v. het traject “Naar werk” wat het UWV had voorgesteld. Na hun toestemming zijn we gestart met het traject.

Vlak daarvoor ontving ik de uitslag van mijn herkeuring: 100% arbeidsongeschikt tot herkeuring in 2018, omdat er geen functies voorkomen die passen bij mijn mogelijkheden. Eis was wel dat ik doorging met het re-integratietraject. Na een gesprek met mijn coach zijn we zeer gemotiveerd op zoek gegaan naar functies waar ik op zou kunnen solliciteren.

Na het afnemen van de FITtest (onderdeel van het traject) bleek in navolging van het UWV dat er geen functies te vinden zijn die bij mijn mogelijkheden passen. Na overleg met UWV is het traject voortijdig afgesloten, weliswaar succesvol omdat het vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis wat ik al jaren met veel plezier doe: lerares (jeugd) EHBO + verlening van eerste hulp bij evenementen, op dit moment het hoogst haalbare is voor mij.

Ondanks het feit dat ik geen betaalde baan heb gevonden, heeft mijn coach mij een beter gevoel en zelfvertrouwen gegeven. Want na al die jaren alleen vechten voor een betaalde baan en steeds te falen, is mij nu duidelijk dat het niet aan mij ligt.

Astrid Adriaansen-van Gils

Vanwege de flexibiliteit en snelheid van handelen koos ik voor MatchForce.

Mijn achtergrond: ik ben MS-patiënt en met name vermoeidheid is een belangrijke klacht. In de eerste maanden van 2016 was ik werkloos. Ik merkte dat solliciteren mij heel veel energie kostte. Daarop heb ik mij 20 mei ziekgemeld en heb ik de arts van het UWV gezegd, dat ik slechts 4 uur per dag kan werken.

Van de re-integratiecoach van het UWV kreeg ik 3 namen van bedrijven op die mij konden helpen met re-integratie. Vanwege flexibiliteit en snelheid van handelen is dat MatchForce geworden.

Frans Oostrum heeft mij duidelijk uitgelegd, wat de stappen binnen een re-integratietraject inhielden: eerst werkfit worden (kan ik 4 uur per dag werken?) en vervolgens aan de slag.

Via mijn eigen netwerk had ik snel een werkplek gevonden, waar ik nog steeds aan het werk ben tot wederzijdse tevredenheid!

De opstart via MatchForce ging heel snel (daar had ik behoefte aan) en het vinden van een werkplek gelukkig ook!

Harold Loerakker