Verzuimbegeleiding met aandacht voor iedereen

  • Hebben jullie te maken met frequent kort verzuim?
  • Zit een verzuimtraject van een medewerker muurvast?
  • Dreigt er een loonsanctie?
  • Of raken jullie door alle regels het spoor bijster?

De begeleiding door MatchForce biedt jullie direct toegang tot kennis en hands on support. Met een frisse blik dragen wij bij aan een adequate oplossing.

 

Werkgevers, voorkom hoge kosten als gevolg van ziekteverzuim!

Het beheersen van verzuimkosten is van groot belang, aangezien de overheid de verantwoordelijkheid voor verzuim bij de werkgever heeft neergelegd. De Wet Verbeterde Poortwachter (WVP) met zijn steeds veranderende regels en formulieren kan voelen als een doolhof waar je zonder gids niet uitkomt. Een fout kan grote financiële gevolgen hebben, zoals de verlengde loondoorbetalingsverplichting. Het is daarom belangrijk om jullie verzuimkosten goed in de gaten te houden en altijd op de hoogte te zijn van de wet- en regelgeving.
Als arbeidsdeskundige kan ik jullie met raad en daad helpen bij het beheersen van deze kosten, aldus Frans Oostrum.

 

Zorg voor continuïteit in jullie dienstverlening of productie

Het hanteren van een adequaat verzuimbeleid is een belangrijk onderdeel van het bewaken en verlagen van verzuimkosten. Het helpt niet alleen om de variabele kosten van verzuim beheersbaar te houden, maar ook om de continuïteit van jullie bedrijfsprocessen te waarborgen en de werkdruk van de werknemers te verlagen. Terugdringen van verzuim levert dus voor de werkgever en werknemer een win-winsituatie op.

Wij kunnen jullie ondersteunen bij de volgende aspecten:

  • Ontwikkelen verzuimbeleid: als coach fungeert Frans als jullie sparringpartner en vraagbaak bij het ontwikkelen van het verzuimbeleid. Zo hoeven jullie niet zelf het wiel uit te vinden, maar krijgen jullie toegang tot een schat aan inhoudelijke kennis en praktische tips.
  • Implementatie: samen beslissen jullie welke onderdelen van het verzuimbeleid verbetering nodig hebben. Denk daarbij aan verzuimpreventie, verzuimbegeleiding, voortgangsbewaking en re-integratie eerste, tweede en derde spoor. Frans zorgt voor helder advies en concrete stappen, zodat jullie precies weten hoe jullie het slimst en snelst verbeteringen kunnen doorvoeren.
  • Obstakels: kampen jullie met veelvuldig kort verzuim? Is er binnen de organisatie een verzuimtraject dat vastgelopen is? Of kunnen leidinggevenden ondersteuning gebruiken bij het voeren van verzuimgesprekken? Frans is een betrokken en zeer laagdrempelig te benaderen expert die al menig traject heeft vlotgetrokken.

 

Wat te doen bij (dreigende) uitval van een werknemer?

Mocht het zo zijn dat iemand dreigt uit te vallen, dan kan jobcoaching of een persoonlijk ontwikkeltraject wellicht uitkomst bieden, om de medewerker te leren omgaan met de situaties die zich op het werk voor doen.

En wanneer een van jullie werknemers langdurig is uitgevallen, dan is het uiteraard goed om te onderzoeken of de werknemer met behulp van re-integratiebegeleiding alsnog kan terugkeren naar werk. Of dat nu zijn/haar eigen werk is, iets anders binnen de organisatie of misschien zelfs daarbuiten.

Om de re-integratie zo succesvol mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om goed zicht te krijgen op de belastbaarheid en de mogelijkheden van de werknemer. Dit kan door middel van een arbeidsdeskundig onderzoek.

 

Contact opnemen met MatchForce

Graag komen we met jullie in gesprek om de mogelijkheden te onderzoeken. Leg direct contact met Frans via email frans@matchforce.nl of bel met MatchForce 06 – 24 57 37 35

Uiteraard is de kennismaking geheel vrijblijvend. We zien er naar uit.