1-op-1 begeleiding bij jouw persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijk Ontwikkeltraject: Door tast naar balans

  • Kan je geen nee zeggen?
  • Heb je moeite met het aangeven van je eigen grenzen?
  • Durf je niet met je leidinggevende in gesprek te gaan?
  • Ben je de balans kwijt tussen werk en privé?

Allemaal vragen waarvan wij bij MatchForce weten dat hier vaak bevestigend op wordt geantwoord. Gedragspatronen die lastig te veranderen zijn. Dat is zonde, voor jou als werknemer, maar ook voor jouw werkgever.

En daarom heeft Frouke van Rijn, een van onze coaches, het persoonlijk ontwikkeltraject “Door tast naar balans” bedacht.

 

Hieronder legt Frouke uit wat het traject inhoudt

Het persoonlijk ontwikkeltraject bestaat uit zeven persoonlijke sessies, waarin:

  • we 1-op-1 bespreken waar jij tegenaan loopt,
  • ik je uitdaag aan de hand van oefeningen,
  • en we haptonomie inzetten, zodat jij meer balans krijgt tussen denken, voelen en doen.

Een compact en waardevol programma om jou meer inzicht in jezelf en in de interactie met collega’s en leidinggevende te geven. Door dit inzicht ontstaan keuzemogelijkheden, waardoor jij meer balans kan creëren en daardoor minder spanning/stress gaat ervaren en jij beter tot je recht komt.

 

Waarom met Frouke van MatchForce?

Frouke van Rijn - Jobcoach Persoonlijke ontwikkelingAls psycholoog heb ik veel mensen mogen begeleiden in re-integratietrajecten en bij het voorkomen van uitval door middel van jobcoaching. Door de honderden gesprekken die ik als coach gevoerd heb weet ik dat je met praten een heel eind komt.

Maar sinds ik tijdens de sessies ook haptonomie (de leer van aanraking) inzet, merk ik dat door het gevoel meer te betrekken in de gesprekken, we nog verder komen. De inzet van haptonomie versnelt en verdiept de inzichten van de begeleidingssessies.

 

Waarom coachsessies in samenspel met haptonomie?

Lao Tse zei: “Vertel het me en het waait door me heen, laat het me zien en ik weet het morgen nog, laat het me voelen en ik weet het mijn hele leven”.

Dat is de kracht van haptonomie. Voelbaar maken wat jouw patroon is. Wat is de kracht van dit patroon en wat is de valkuil? Door dit bewust te maken krijg je een keuze. Ga je door in je oude patroon (wat vaak veel oplevert) of zet je een keer iets anders in en wat levert dat dan op?

Door jobcoaching en haptonomie samen te combineren, kun je een uniek en effectief pad creëren om jouw persoonlijke welzijn te bevorderen. Als haptotherapeut help ik je om jouw emoties en gedrag beter te begrijpen en als coach zal ik je ondersteunen bij het uitvoeren van concrete stappen om jouw doelen te bereiken.

 

Wat komt er aan bod in jouw Persoonlijk Ontwikkeltraject?

Tijdens onze sessies ga je ervaren hoe jij je beweegt binnen relaties. Hoe jij je gevoel kunt uitbreiden of terugnemen, al naar gelang het goed is voor jou. Want sommige mensen hebben er baat bij wanneer ze hun gevoel wat meer uitbreiden en daardoor verzachten. En anderen kunnen er baat bij hebben wat minder op de ander gericht te zijn en juist zelf wat steviger te worden. Het klinkt misschien wat abstract allemaal, maar ik laat het je voelen en je zal het nooit meer vergeten😉

Daarnaast maak ik voelbaar hoe je omgaat met druk en als er aan je getrokken wordt. Hoe ga je om met het aangeven van grenzen en wat zijn daar de kwaliteiten en valkuilen van?

Ook is er aandacht voor irritaties op het werk en wat zegt dat over jou? Wat kan je leren van de irritaties en dus van sommige collega’s en klanten. Hoe versterk je elkaar?

En als laatste is er aandacht voor balans. Hoe krijg jij meer balans? Binnen de haptonomie streven we naar balans tussen denken, voelen en handelen. Hoe doe jij dat en waar is eventueel winst te behalen? Het persoonlijk ontwikkeltraject, met coaching en haptonomie, kan je hierbij helpen. Coaching ondersteunt je in het versterken van jouw communicatievaardigheden en het aangeven van grenzen op een assertieve en effectieve manier. Haptonomie richt zich op het versterken van jouw emotionele bewustzijn en het ontwikkelen van een gezonde emotionele balans. Samen kunnen deze benaderingen je helpen bij het vinden van de juiste balans tussen jouw persoonlijke behoeften en de verwachtingen van anderen op het werk.

 

Resultaat voor jou, je collega’s en je werkgever

Na dit persoonlijk ontwikkeltraject heb jij inzicht in jouw patronen en hoe deze invloed hebben op het werk en de omgang met collega’s.  Door dit inzicht ontstaat de mogelijkheid ander gedrag in te zetten waarbij het streven is meer balans te krijgen in denken, voelen en handelen. Meer balans betekent minder spanning. Je komt meer in je kracht te staan. Elke werknemer in zijn kracht tilt het team automatisch een stukje hoger.

Bovendien kan jij het geleerde ook toepassen in het dagelijks leven.

Win-winsituatie dus, voor jou en je werkgever!

 

Samengevat

In het kort, door te investeren in jouw persoonlijk ontwikkeltraject, met coaching en haptonomie, kun je jouw communicatievaardigheden verbeteren en het aangeven van grenzen op een gezonde manier toepassen op het werk. Het resultaat is een meer harmonieuze en productieve werkomgeving, waarin jij je meer op je gemak voelt en waarin je beter in staat bent om jouw doelen te bereiken.

 

Wil je meer informatie over dit Persoonlijk Ontwikkeltraject?

Leg direct contact met Frouke via email frouke@matchforce.nl of bel met MatchForce 06 24 57 37 35

Vraag voor het vergoeden van dit traject, bij je werkgever eens naar het Persoonlijk Ontwikkel Budget (POB) of laat ons hierin bemiddelen.

Ontvang je een WAO, WIA, WAZ of Wajong uitkering? Dan heb je de mogelijkheid om via het UWV een jobcoach in te schakelen. Wanneer je geen uitkering ontvangt, maar wel een doelgroepverklaring hebt, kun je terecht bij de gemeente waar je woont.