Jobcoaching

Heb jij leuk werk, maar ervaar je belemmeringen in de uitvoering?

Een jobcoach biedt jou persoonlijke ondersteuning en begeleiding op de werkvloer wanneer je ingewerkt wordt of als dingen niet lekker lopen. Dat kan zijn in praktische zin bij jouw werkzaamheden, maar ook in het omgaan met je collega’s of de communicatie met je leidinggevende. Een jobcoach wil samen met jou bereiken dat jij je werk beter kan (blijven) doen en je werkgever laten zien hoe jullie het beste kunnen samenwerken.

Hoelang de begeleiding duurt, is verschillend. Sommige klanten zijn gebaat bij een paar sessies en bij anderen lopen onze coaches langere tijd mee. Uiteraard geldt in alle gevallen dat de begeleiding geleidelijk wordt afgebouwd, totdat jij in staat bent volledig zelfstandig te werken en eventuele knelpunten zijn opgelost. 

Na afronding van het jobcoachtraject blijven onze coaches beschikbaar voor als er nog iets gebeurt waarbij ondersteuning gewenst is.

 

Wat kunnen onze jobcoaches voor jou betekenen?

Denk jij dat je baat hebt bij de inzet van een jobcoach? Leg dan contact met ons, dan onderzoeken wij voor jou hoe we de inzet en financiering het beste kunnen regelen.

Werknemers met een uitkering (WAO, WIA, WAZ of Wajong) hebben de mogelijkheid om via het UWV een jobcoach in te schakelen. Werknemers zonder uitkering, maar die wel een doelgroepverklaring hebben, kunnen terecht bij de gemeente waar ze wonen.

Daarnaast zijn er werkgevers die jobcoaching inschakelen en dit zelf bekostigen voor hun werknemers die dreigen uit te vallen.

Vraag bij je werkgever eens naar het Persoonlijk Ontwikkel Budget (POB) of laat ons hierin bemiddelen.

 

Stel jouw vraag over jobcoaching aan MatchForce

Heb je vragen of wil je meer informatie over jobcoaching? Neem dan contact met ons op.