Arbeidsdeskundig Onderzoek

Wat te doen met langdurige uitval van een werknemer door ziekte?

Mocht het zo zijn dat een van jullie werknemers langdurig is uitgevallen, dan is het van belang middels een arbeidsdeskundig onderzoek duidelijkheid te krijgen over de mogelijkheden van deze werknemer.
Wanneer de bedrijfsarts de beperkingen van de werknemer heeft vastgesteld kan onze arbeidsdeskundige Frans Oostrum deze koppelen aan de mogelijkheden. Hierbij kijkt hij naar de belasting in de functie en de belastbaarheid van de werknemer. Een arbeidsdeskundig onderzoek omvat een werkplekonderzoek, een gesprek met de werkgever en een gesprek met de werknemer gevolgd door een rapportage.

Bij een arbeidsdeskundig onderzoek zullen de volgende vragen worden beantwoord:

  • Kan de werknemer zijn/haar eigen werk uitvoeren?
  • Zo niet, is het eigen werk passend te maken?
  • Zo niet, kan de werknemer ander werk verrichten bij de eigen werkgever?
  • En als dit niet mogelijk is, zijn er dan mogelijkheden voor werk bij een andere werkgever? En kan de werknemer daar naartoe begeleid worden?

Het arbeidsdeskundig rapport zal worden besproken met werkgever en werknemer.

Frans doet dit onderzoek met respect voor alle betrokken partijen en hun meningen, gericht op het vinden van oplossingen voor ontstane problemen en situaties, rekening houdend met de geldende wet- en regelgeving.

 

Contact opnemen met MatchForce

Graag adviseren we jullie om te zorgen dat werknemers terug kunnen keren naar werk. Bij jullie of buiten de organisatie, net wat het best past. Met als doel: dat zij zo gezond en gelukkig mogelijk aan het werk blijven. Leg direct contact met Frans via email frans@matchforce.nl of bel met MatchForce 06 24 57 37 35

Uiteraard is de kennismaking geheel vrijblijvend. Wij zien er naar uit.