Nieuwe re-integratiediensten bij MatchForce

Wij staan klaar voor uw re-integratie!

De raamovereenkomsten met UWV voor de nieuwe re-integratiediensten “Werkfit maken” en “Naar werk” zijn binnen.

Vanaf heden kan MatchForce beide re-integratiediensten aanbieden.

Wij staan voor u klaar in de regio’s Den Haag, Leiden, Duin & Bollenstreek, Haarlem, Gouda en Rotterdam.

MatchForce  kan nu kandidaten van UWV werkfit maken en/of begeleiden naar werk. Wij zijn voor beide nieuwe re-integratiediensten per direct beschikbaar binnen bovenstaande regio’s.

Werkwijze

Door UWV wordt vastgesteld welke re-integratiedienst voor een kandidaat wordt ingezet en welk doel moet worden bereikt. Hierbij wordt tevens richting gegeven aan de in te zetten activiteiten en  het aantal beschikbare uren binnen deze dienst. De kandidaat kan aan de hand van oriënterende gesprekken zelf een keuze maken welk re-integratiebedrijf de opdracht krijgt.

 

“Werkfit maken”

De re-integratiedienst “Werkfit maken” is bedoeld voor kandidaten die beschikken over arbeidsmogelijkheden. Echter er bestaan nog belemmeringen waardoor werkhervatting niet direct mogelijk is.

“Werkfit maken” kent drie hoofdactiviteiten:
1- Versterken van de werknemersvaardigheden.
2- Verbeteren van de persoonlijke effectiviteit.
3- Het in kaart brengen van de arbeidsmarktpositie.

Het beoogde eindresultaat van “Werkfit maken” is dat de klant het werk kan hervatten. Voor het realiseren van de werkhervatting kan aansluitend het traject “Naar werk” door UWV worden ingezet.

 

“Naar werk”

Onder de re-integratiedienst “Naar werk “vallen alle re-integratieactiviteiten die nodig zijn om een kandidaat het werk te laten hervatten. Enkele voorbeelden van deze re-integratieactiviteiten zijn:
–  Hulp bij het vinden van geschikte vacatures.
–  Ondersteuning bij het opstellen van een motivatiebrief.
–  Optimaliseren van curriculum vitae.
–  Adequaat gebruik social media.
–  Actief benaderen van werkgevers.
–  Creëren van een specifieke functie en/of werkplek.
–  Etc.

 

MatchForce

Bij MatchForce staat, ook voor de nieuwe re-integratiediensten uw vraag centraal. Welke ambities heeft u voor de toekomst? Welke (verborgen) talenten kan MatchForce samen met u ontplooien? Welke kansen biedt de arbeidsmarkt in uw specifieke situatie?

Samen stippelen wij de weg uit waarlangs u uw doel gaat bereiken. MatchForce inventariseert uw mogelijkheden voor passende functies. Daarnaast bekijken we mogelijke knelpunten en bedenken samen hoe we die weg kunnen nemen.

Nadat u in een nieuwe functie bent hervat zal de coach u nog enige tijd ter zijde staan om eventuele belemmeringen te verhelpen.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvend oriënterend gesprek? klik dan hier